Helenas chokladkaka

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Ursprungsidén till den här ckohladkaka kommer från min granne Helena. Jag har ändrat och lagt till lite. /Kristina Eriksson Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.

Ingredienser

  • Kakan
  • 1 ½ dl flytande margarin
  • 3 3/4 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao (knappt)
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • Frosting
  • ½ dl flytande margarin
  • 3 dl florsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 äggvita
  • Garnering
  • 100 g blandade nötter, t ex salta pistagenötter, pekannötter
  • Röda bär (om det är säsong)
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kakan: Värm margarinet i en 2-liters kastrull. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl.
    3. Smörj en 2-liters tårtform på insidan av kanten. Klipp ut ett bakplåtspapper stort som bottnen och lägg det i formen. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter (kakan ska vara lös i mitten). Låt chokladkakan svalna och vänd den därefter upp och ner så att den lossnar.
    4. Frosting: Värm margarinet till chokladfrostingen i en kastrull. Tillsätt florsocker, kakao och grädde. Vispa äggvitan till skum och rör ner den i chokladfrostingen. Bred chokladfrostingen över kakan.
    5. Strö på nötter och dekorera med röda bär. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben