Helens goda chokladkaka

Tid: 40 minuter

Denna enkla och supergoda kaka är en perfekt efterrättskaka som älskas av alla. Den är mastig så man behöver bara små bitar. Gör den gärna dagen före så blir den ännu smaskigare

Ingredienser

  • 250 gram smör
  • 250 gr mörk blockchoklad
  • 3 dl socker
  • 5 ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • Glasyr
  • 75 gr smör
  • 0.75 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk grädde
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Smeten: Blanda socker, äggen och mjölet Smält smöret och blockchokladen och rör ner i äggsmeten. Häll i en bakplåtsklädd springform Grädda i 175 grader ca 40 minuter - kakan ska ha "stannat"
    2. Glasyren: Blanda allt och låt koka 5-8 minuter och häll över den KALLA kakan.
    3. Servera med grädde och gärna bär. Njut!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben