Helgrillad fläskfilé med rostad färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Att grilla fläskfilé är både enkelt och gott. Filén marineras först i en god marinad bestående av dijonsenap, chilisås och soja och serveras med rostad potatis.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • Marinad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk rapsolja
  • 1½ msk chilisås
  • 2 krm timjan
  • 2 tsk soja
  • Rostad potatis
  • 600 g små, hela potatisar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till marinaden och vänd runt köttet. Låt stå i rumstemperatur cirka 30 minuter.
    2. Borsta potatisen och lägg den i en ugnssäker teflon- eller gjutjärnsstekpanna tillsammans med olja, peppar och rosmarin. Stek i 225 grader i ca 20 minuter. Skaka pannan då och då.
    3. Ta upp köttet och pensla svampen med resten av marinaden. Grilla köttet över glöd eller i grillpanna 10-15 minuter eller tills det är svagt rosa inuti.
    4. Trä upp svamparna på spett och låt dem grilla med de sista 2-3 minuterna. Häll vinäger över potatisen och skaka runt. Strö över saltet. Skiva upp köttet och servera med rostad färskpotatis, grillade champinjoner och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Nallepuh13 29 juli 2008

    I kväll har vi gjort den här underbara rätten!! jag säger bara: NI MÅSTE PROVA DEN!!

    Lennart_58 2 september 2009

    Jag har prövat, ätit, njutit o här kommer poängen, fem fingrar i luften, åhh så gott, tack för detta underbara recept.

    cami01 11 juli 2010

    Supergott! Blir många gånger på grillen hos oss i sommar. Potatisen är en höjdare. Tack för ett toppenrecept!

    skrotnissessyster 7 maj 2011

    Provade marinaden ikväll när vi grillade fläskfilé - jättegott!

    Barbro Johansson 5 september 2022

    Så gott att alla tog om flera gånger. Gjorde en dragonsås från Vin och matguiden som är helt under till denna rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben