Helgrillad kyckling med krämig polenta och tomatsalsa

Serverar: 4-6 portioner

Grillad och saftig kyckling som serveras med en krämig polenta och god salsa.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 125 g smör
  • 2 msk rivet citronskal
  • 2 msk hackad timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm torkad chili
  • 3 krm svartpeppar
  • 7-9 dl kycklingfond
  • 4 dl polentamjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Saften från 2 citroner
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda 100 g smör, citronskal, timjan, riven vitlök, chili och svartpeppar i en bunke. Fördela smöret runtom kycklingen, du kan även försiktigt trycka in smör mellan bröstfilén och skinnet med hjälp av handen.
    2. Baka kycklingen i ugnen på 175 grader i 20 minuter, sänk sedan ugnen till 140 grader och baka ytterligare i 30-40 minuter. Ta ut ur ugnen och låt kycklingen vila i 20 minuter före servering.
    3. Koka upp kycklingbuljongen i en kastrull. Tillsätt polenamjölet och låt koka på svag värme under omrörning i 8 minuter. Tillsätt sedan ost och smör och smaka av med salt.
    4. Skär tomaterna i kuber och blanda med persilja, senap, hackad rödlök och citronjuice. Skär ut kycklingen från bröstbenet och neråt.
    5. Servera kycklingen med polenta och tomatsalsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben