Helgrillad laxfilé med karibiska kryddor

Serverar: 4 portioner

...enkelt är godast...så även här...

Ingredienser

  • 600-800g färsk norsk laxfilé
  • Karibisk kryddblandning
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • ½ msk hel svartpeppar
  • 2 msk rostad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk mald muskot nöt
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Stöt kryddpeppar, svartpeppar, rostad lök och vitlök i mortel.
    2. Blanda med övriga ingredienser.
    3. Skär snitt i laxen och gnid in med kryddblandningen.
    4. Grilla på skinnsidan i klotgrill ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben