Helkornsbröd med laxröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Nyttig och underbart god förrätt

Ingredienser

  • 200 g varmrökt lax
  • ½ grönt äpple
  • 1 salladslök
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 3 msk crème fraiche 8%
  • 2-3 msk lättfil
  • 50 g algrom
  • 2 tsk kapris
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsallad
  • 2 skivor helkornsbröd
  • 6 rädisor
  • 1 passionsfrukt
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Mosa laxen med en gaffel. Finhacka äpplet och löken.
    2. Blanda lax, äpple, lök. majonnäs, fraiche, fil, algrom och kapris. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg salladsblad på brödskivorna, klicka på laxröran, skiva över rädisorna och droppa över passionsfruktkärnor.
    4. Dela smörgåsarna diagonalt så att dom bildar trekanter och garnera med en liten dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben