Helstekt falukorv på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Det är lätt att laga mat i ugnen. I det här receptet kan potatis, rotsaker och lök förberedas och bara rostas i ugnen tillsammans med korven när maten ska serveras.

Ingredienser

  • 600 g falukorv, helst av rak modell
  • 8 medelstora potatisar, fast sort
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 vitlök
  • 2 tomater
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisarna. Skala och skär morötterna, rotsellerin och palsternackan i mindre bitar. Koka allt fem minuter. Slå av vattnet och sprid ut rotsakerna i en långpanna. Skala och skär gul och rödlök i klyftor som blandas med rotsakerna. Pressa över vitlök och ringla på olivolja. Krydda med basilika, salt och peppar.
    2. Dra skinnet av korven och snitta den till drygt hälften. Pensla ytan med olja, salt och peppra samt stek i 200 graders ugn cirka 25 minuter. Efter halva tiden läggs även tomathalvor i långpannan. Serveras med salladsgrönsaker.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben