Helstekt fläskkarré

Serverar: 4 portioner

En klassisk middag: helstekt fläskkarré med råstekta grönsaker. Riven ingefära och finhackad rosmarin är gott att krydda karrén med.

Ingredienser

  • 1 hel fläskkarré, ca 1 kg
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 4 dl kraftig kalvbuljong
  • Tillbehör
  • 5-8 potatisar
  • 3 morötter
  • 4-5 färska gula lökar
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • Skyn från steken
  • 2 dl grädde
  • Ca 1 msk maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Stek karrén runtom tills den får en knaprig brun, fin stekyta. Krydda den i efterhand med salt, peppar, ingefära, rosmarin och citronskal. Lägg över karrén i en stekgryta och häll på buljongen. Ställ in grytan i ugnen på 125º och låt stå i 2 timmar.
    2. Förbered tillbehören: Skala och skiva potatisen. Skala och dela morötterna på längden i kvartar. Dela också löken i kvartar.
    3. Ta ut grytan ur ugnen och sila över buljongen i en kastrull och häll på grädden. Låt koka i ca 5 minuter och red av med lite maizenamjöl utrört i vatten. Red av lite i taget.
    4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisen tills den börjar få färg. Lägg sedan i morötterna och låt dem steka med i ca 3-4 minuter. Lägg till sist i löken och låt den steka med i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
    5. Skiva upp steken och servera med grönsakerna och såsen.
    6. Tips: Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Vänd runt så att alla grönsakerna får kryddor och olja på sig. Stek i ugnen på 200º i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben