Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

Smaklökarna ÄLSKAR denna rätt!!! Har ingen bild, men ni får gärna lägga in en.

Ingredienser

  • 800 g hel fläskkarré utan ben
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • ½ urkärnad, finhackad chili
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten, till skyn
  • Rostad rotfruktssallad
  • 3 skalade morötter, i bitar
  • 3 skalade palsternackor, i bitar
  • 3 skalade potatisar, i klyftor
  • 0,25 skalad rotselleri, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 250 g cocktailtomater, i halvor
  • 1 rödlök, i smala klyftor
  • Vinägrett
  • 1 lime, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl persilja, klippt
  • Ugnstemperatur
  • 150 - 250º
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg fläskkarrén i en ugnssäker form.
    2. Stek klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70-75 grader. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp.
    3. Blanda rotfrukterna med olivolja i en långpanna. Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg, cirka 20 minuter. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet.
    4. Sätt i så fall plåten med rotsaker överst. När köttet är klart, höj värmen till 250 grader och låt rotsakerna stå inne 5 minuter extra för fin färg.
    5. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
    6. Blanda rotfrukterna med tomater, rödlök och vinägrett. Ringla lite av stekskyn från formen över köttet. Klipp eventuellt över lite persilja innan servering.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (5)

    ingemar75 28 september 2011

    Tack så jättemycket för detta recept! Tillagade det i kväll (onsdag) ska ha med till Skördefesten på Öland. Jag har provsmakat-kommer att bli succe!

    ingemar75 17 april 2012

    Ytterligare en gång detta underbara recept på ugnsbakad fläskkarre!

    MosterNettan 21 november 2012

    Attans va gott!!!

    sandramat 30 januari 2013

    Ååh, det här verkar ju supergott! Skulle faktiskt vilka testa denna idag, men har ingen kötttermometer. Vet nån på ett ungefär hur länge den ska va inne i ugnen?

    nilha 1 september 2013

    Riktigt gott! Hade inte riktigt samma grönsaker som det skulle vara men honungen och chilin var en bra kombination!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben