Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcreme

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En fräsch rätt med färska rödbetor

Ingredienser

  • 700 g oxfilé i bit
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Getostcreme
  • 100 g chèvreost
  • 2 dl crème fraiche
  • Sallad
  • 2 färska rödbetor
  • 1 ask sockerärter (150 g)
  • 4 dl kokt matvete
  • 3 dl babyspenat
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa och bryn oxfilén runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen till innertemperaturen är 58-65 grader (rosa-genomstekt), det tar ca 1 timme. Ta ut köttet. Linda in det i smörpapper. Låt vila 15-20 minuter.
    2. Getostcreme: Gaffelmosa getosten och blanda med creme fraiche, salt och peppar.
    3. Sallad: Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Dela sockerärterna på snedden. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i olja ca 2 minuter i en stekpanna. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i olja och limejuicen. Krydda med flingsalt och peppar. Skär köttet i skivor. Servera med den ljumma salladen och getostcremen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben