Otroligt god filè. Jag brukar servera den med Fransk potatisgratäng och Rödvinssås med sting.. Även detta går att förbereda dagen innan.
Ingredienser
800-900 gr oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt
Sanslöst gott! Serverade denna till nyår, med baconfräst haricot vert, potatisgratäng och rödvinssås, och det blev enormt uppskattat. Gjorde lite mer marinad än grundreceptet, så hade jag en del del att ringla över köttet när det var uppskuret. Nästa gång kommer jag ta ut köttet tidigare, för jag tyckte det blev lite för genomstekt för min smak. Rekommenderas varmt!
Godaste oxfilé jag någonsin ätit! Smaken är som baken och jag gillar filén mer rosa än röd så jag utökade antalet grader till 60 grader men som sagt-absolut en köttbit med de rätta pepparsorterna i mitt tycke! Tack och god fortsättning på nya året :) Femma +++++