Hembakat vitlöksbröd

Smakar allra bäst ljummet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 9-11 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl keso
  • 50 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Ger 4 bröd
    2. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt rågmjöl, salt och det mesta av vetemjölet. Bearbeta till en fast och smidig deg. När man har råg i så blir degen alltid lite kletig, så häll inte i för mycket mjöl. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
    3. Skala vitlöken och hacka den fint. Rör ihop med keso ch smör. Knåda degen och dela den i 4 delar. Kavla ut varje bit tillen rektangel som är lika lång som bakplåten och ca 15 cm bred.
    4. Bred en fjärdedel av fyllningen på varje rektangel och rulla ihop från långsidan. Lägg bröden på smord bakplåt och låt jäsa i ca 40 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Snitta bröden med en vass kniv. Grädda 20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben