HEMGJORDA FISKPINNAR MED REMOULADSÅS

Serverar: 4 portioner

Såsen är fantastisk.

Ingredienser

  • 600 g färsk eller fryst torsk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 citron
  • potatis
  • 2 msk smör/margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • Remouladsåsen
  • 2 äggulor
  • 3 tsk fransk senap
  • 2 tsk vinäger eller pressad citron
  • 3 dl olja
  • 1/2 ättiksgurka
  • 1 msk kapris
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Tina fryst fisk (så mycket det går). 2. Sätt igång potatiskoket. 3. Gör remouladsåsen: Alla ingredienserna bör hålla samma temperatur (helst rumstemperatur), även bunken. 4. Blanda äggulor, senap och vinäger i en bunke. 5. Häll i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle och vispa ständigt under tiden. Här gör en elvisp livet lättare men det går att vispa för hand. 6. Skär sig majonnäsen, tar du en ny skål, en ny äggula och lite senap. Rör ihop ordentligt och vispa undan för undan i den skurna majonnäsen. 7. När majonnäsen blivit krämig och trögflytande finhackar du ättiksgurkan, kaprisen, gräslöken och persiljan. 8. Vänd ner hacket i majonnäsen och smaka av med salt, peppar och kanske en aning syrlighet i form av vinäger eller citron. 9. Skär fisken i bitar stora som stora fiskpinnar. 10. Smält smöret/margarinet i en stekpanna. 11. Häll ut ströbrödet på en tallrik och salta och peppra det ordentligt. 12. Vänd "fiskpinnarna" i ströbrödet och stek på medelvärme tills de är genomstekta och fått färg. Det tar ett par minuter per sida. Akta, ströbrödet blir lätt bränt. 13. Servera med kokt potatis, remouladsås och citron att pressa över. Rårivna morötter är inte så tokigt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rezept 24 oktober 2011

    Måste vara något fel i receptet på remouladsås? Vad är 1/2 ättiksgurka???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben