Fiskpinnar med smal remouladsås

Serverar: 2 portioner

Hemmalagade fiskpinnar med god sås blir plötsligt en festrätt!

Ingredienser

  • 200 g kolja- eller torskfilé i block, halvtinad
  • Vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • Ströbröd
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk matfett
  • 350 g kokt potatis, pressad
  • Gräslök
  • 1 limefrukt
  • Remouladsås
  • 3/4 dl minifraiche
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 2 msk ättiksgurka, finhackad
  • 2 tsk kapris
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 1 tsk gräslök, skivad
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.
    2. Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken fått fin färg och är färdigstekt.
    3. Blanda minifraiche med lättmajonnäs, ättiksgurka, kapris, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera till nystekta fiskpinnar med kokt, pressad potatis, gräslök, limklyfta och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    viralottan 5 maj 2009

    Trodde att barnen skulle protestera mot såsen, så jag gjorde en särskild "barnsås", men det hade jag inte behövt för de älskade remouladsåsen. Detta ska jag göra många gånger!!! Högsta betyg!

    Biinii 22 mars 2012

    Smakade inte alls som remouladsås, men var väldigt god ändå! Kommer göras fler gånger! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben