Hemkokt senap med honung och chili

Tid: 15 minuter

En underbar, lagom söt och stark senap. Ingen jul utan denna jättegoda senap. Jag gör den helst ett par veckor innan så senapen får mogna. Hållbar i upp till 3-4 månader om den står kallt. Jätte lätt att dubblera, en jätte fin gåbort present också till billig penning! Satsen ger 4 dl senap.

Ingredienser

  • 4 påsar gult senapsfrö om ca 26g
  • 2 påsar brunt senapsfrö om ca 26g
  • 3 dl vatten
  • 4 msk colmans senapspulver
  • 4 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt
  • 4 msk god honung
  • Instruktioner

    Sjud senapsfröerna i vattnet ca 5minuter. Tillsätt resten av ingredienserna, utom honung och chili. Rör om ordentilgt, mixa senapen hyfsat slät, lite av de grova senapskornen bör vara hela. Tillsätt honung och chili, blanda väl. Häll upp på rena glasburkar, låt mogna ett par veckor i kylen eller kallt skafferi.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben