Hemlagade fiskbullar

Goda bullar som jag ofta gör och som barnen älskar så mkt att burkfiskbullar inte duger längre :)

Ingredienser

  • Fiskfärs..jag har inte ngr mått.. Anv ALDRIG frusen fisk. Tar lite blandat av torsk och lax beroende på hur många som ska äta. Smeten ska hänga ihop
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 dl dill
  • 2 msk mjukost
  • 2 msk senap
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ihop grädde, mjölk skorpmjöl och låt svälla i 5 min. Blanda ihop övriga ingredienser. Forma små eller stora bullar och platta till lite. Om man vill kan man doppa dem i idealmjöl innan stekning så blir det lite knaprig yta på.
    2. Stek och servera med skirat smör, potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    rosie1 21 april 2008

    Vad är fisken??

    Tigerliljan 22 juli 2008

    Hur mycket fisk skall man ha?

    Kristinfahl 20 februari 2010

    Jag undrar också var fisken är, och hur mycket????? Tacksam för svar

    matnjutaren 10 mars 2010

    Till mängden av resterande ingredienser att döma, så cirka 4-500 gr torsk, makrill, gädda, eller den fisk du tycker om smaken på. Lax, skulle jag, i alla fall som "akta" mej för, i fiskfärs blandat med andra sorter. Den är en så pass kraftrik i smaken och fet, så i mina ögon, passar den bättre till andra goda recept. Men, som sagt, det är ju MIN smak bara..:P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben