Hemlagade köttbullar

Serverar: 4 portioner

Klassisk husmanskost. Kan serveras med stuvade makaroner som potatis. Gärna med gräddsås till.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 msk mjölk
  • 1 st ägg
  • 400 gram nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 nypa salt
  • Gräddsås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk colorit soya
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 nypa socker
  • Instruktioner

    1. Häll ströbröd i en bytta, samt lite mjölk. Låt svälla i 15 min. Häll ev i mera mjölk. 2. Häll i ägget och sedan färsen. Riv löken. 3. Häll i den rivna löken och krydda färsblandningen. 4. Blanda samman ingridienserna. Rulla ihop till små runda bollar och stek sedan i en klick smör. 5. Lägg köttbullarna i en djup skål och gör iordning såsen. 6. Lägg en klick smör i pannan, häll i mjölet och vispa runt så mjölet fördelar sig. Häll sedan i mjölk, grädde och colorit soya. 7. Smaka av med salt och peppar samt socker. Om du kokat potatis, använd gärna potatisvattnet och späd med, använd då mindre mjölk istället.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben