Hemlagade köttbullar

Serverar: 4 portioner

Mums vad goda de är :)

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • Instruktioner

    1. 1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i en stekpanna med smör.
    2. 2. Blanda färsen och löken.
    3. 3. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
    4. 4. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).
    5. 5. Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben