Mums vad goda de är :)
Ingredienser
400 g fläskfärs
400 g nötfärs
1 st gul lök
1 st ägg
1 dl kaffegrädde
1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
Instruktioner
- 1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i en stekpanna med smör.
- 2. Blanda färsen och löken.
- 3. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
- 4. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).
- 5. Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatismos
Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...