Hemlig Mazarinkaka

Serverar: 10-20 portioner

Väldigt gott och lätt att göra

Ingredienser

  • 400 gr smör ej smält
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 4 dl socker
  • 100 gr mald mandel
  • 4 bittermandlar el.bittermandels olja finns på flaska
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 25 gr smält smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smör och socker röres vitt, kör med elvisp, det tar en stund
    2. Innan det blir vitt.
    3. Blanda i de malda nötterna.
    4. Blanda i mjölblandningen
    5. Knäck 4 st ägg i smörblandningen och tillsätt mjölblandningen, blanda till en smet.
    6. Sist tillsätts 3 dl mjölk, rör till en slät smet.
    7. Grädda i smord och bröad långpanna ca.20 minuter i 200 grader.
    8. GLASYR
    9. Bred glasyren över kakan när den kallnat.
    10. Strö 1 dl hackad mandel över kakan.
    11. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben