Herr kantarells kvällsfrestelse

Serverar: 4 portioner

Ädelost är ljuvligt gott tillsammans med bacon och kantareller på en varm macka.

Ingredienser

  • 4 skivor landgångsbröd
  • 1 paket bacon
  • 4 dl kantareller
  • 150 g ädelost
  • 1 päron
  • Ev mangoldskott eller persilja
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Lägg brödskivorna på en plåt med bakpapper.
    3. Skär baconet i strimlor och fräs i en stekpanna.
    4. Skär svampen i bitar, ta undan några och stek för sig. Lägg resten i pannan med baconet och stek tills allt fått lite färg.
    5. Hacka eller smula ädelosten och blanda den med baconröran. Lägg blandningen på brödskivorna. Stek svampbitarna som du har lagt undan tidigare och strö sedan över landgången. Ställ i ugn i ca 10 minuter.
    6. Skär päronet i tunna klyftor och lägg på mackorna. Dekorera med mangoldskott eller persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben