Het färsbiff i ugn med potatis

Serverar: 4 portioner

Kul att krydda med annorlunda smak.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 2 rågade msk stark ajvar relisch (paprikaröra , finns på burk)
  • lite ströbröd (kanske 1 msk)
  • 1 ägg
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 2 msk persilja (hackad)
  • 2 klyftor vitlökar
  • fFör den som vill
  • vitpeppar
  • chilipulver
  • salt
  • Potatis
  • 4 potatisar
  • timjan
  • olja
  • smör
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till färsbiffen till en jämn smet. Rulla 4 stora bullar, platta till dem och lägg bullarna i smord ugnsfast form. Ringla lite, lite olja över. Skala 4 potatisar och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i formen med biffarna eller i en egen om form om de inte får plats. Ringla lite olja över potatisen och lägg en liten klick smör på varje skiva. Salta, peppra och strö färsk timjan (går bra med torkad men inte riktigt lika gott) på potatisen. Sätt in i ugn, 175 grader, i 40-50 min.
    2. Servera med valfri sås och en sallad till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben