Het fransyska

Serverar: 4 portioner

Inte provat ännu...

Ingredienser

  • 600 g benfritt kött från fransyska eller innanlår
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 köttbuljongstärningar
  • 3 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 - 3 msk tomatpuré
  • 6 st marinerade soltorkade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk mejram
  • ½ msk spiskummin
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Ansa, kärna ur och strimla paprikan. Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa och strimla purjon. Strimla tomaterna.
    2. Bryn köttet i lite matfett. Lägg över det i en gryta. Fräs morötterna i lite matfett. Lägg över dem i en gryta.
    3. Tillsätt smulad buljongstärning, vatten, pressad vitlök, tomatpuré och kryddor. Låt allt puttra under lock ca 20 minuter.
    4. Tillsätt tomat, paprika, purjo, haricortverts och grädde. Låt allt puttra i ytterligare ca: 10-15 minuter. Smaka av.
    5. Makalöst god gryta att äta tillsammans med både pasta, ris och potatis.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben