Het gulasch

Serverar: 4 portioner

Vardagsmat

Ingredienser

  • 1-2 gul lökar
  • Olja
  • 3 msk paprikapulver
  • 400 g kött i bitar
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 chilifrukt
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken, fräs den i olja i en gryta. Strö över paprikapulvret och låt fräsa nån minut. Tillsätt kött,vin, vatten, buljongtärning, vitlök, lagerblad, tomater, tomatpure och finhackad chili. Låt koka i 1 1/2 timma. Dela paprikorna i bitar och häll i grytan och låt dem koka ytterligare en kvart till.
    2. Servera med gräddfil, pasta, potatis eller nåt annat med en tomatsallad.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben