Het köttgryta med paprika

Serverar: 4 portioner

Stora bönor och doftande kanelstänger förnyar den klassiska köttgrytan.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av t ex högrev
  • 2 rödlökar
  • 2 msk starkt paprikapulver
  • 2 kanelstänger
  • 2 msk Arla smör-& rapsolja oliv
  • 4–5 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 2 köttbuljongtärningar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk stora vita bönor
  • ca 400 g
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 dl Arla gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala rödlökarna och skär dem i klyftor.
    2. Fräs paprikapulver och kanelstänger i smör-&rapsolja i en gryta. Bryn köttet och lökarna i blandningen.
    3. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar. Salta och peppra. Låt sjuda 1–1 ½ tim tills köttet är mört.
    4. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Låt bönorna rinna av. Lägg paprika och bönor i grytan.
    5. Låt sjuda ytterligare ca 20 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
    6. Servera med gräddfil

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    solvik207 1 november 2010

    Gjorde grytan i går och den är SUVERÄN! Jag tog dock bara en kanelstång. Solvik

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben