Het krabbcurry med med nudlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Från ICA's tidning Buffé.

Ingredienser

  • 250 g risnudlar (1 paket)
  • 1/2 - 1 msk röd currypaste
  • 1 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 1 1/2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1/2 msk torkade limeblad (av kaffir lime)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 msk urkärnad, finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 200 g rensat krabbkött från klorna
  • Ev thaibasilika till garnering
  • Instruktioner

    Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fräs currypastan i oljan i en stekpanna eller wok ca 1 minut. Häll i kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 minuter. Tillsätt socker, fisksås, limeblad, vatten, fond och chilifrukt. Lägg i krabban och låt allt bli varmt. Fördela nudlarna i skålar och häll över krabbcurryn. Garnera ev med thaibasilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben