Het kycklinggratäng med mango chutney

Serverar: 10 portioner

En ljuvlig festgratäng som älskas av alla, ung som äldre! Passar som bjudrätt eftersom allt kan förberedas.

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfilé
  • 4 pkt bacon
  • 1 liter grädde
  • 1 brk Sharwoods bengal spice mango chutney
  • Thai sweet chili sås
  • 3 dl ost (tex präst eller cheddar)
  • Salt
  • Peppar
  • Ris eller bandspagetti
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna, bryn, krydda med salt och peppar.
    2. Klipp bacon i mindre bitar, stek och låt fettet rinna av.
    3. Vispa ihop grädde, 3/4 av burken med mango chutney, 1-1½ dl sweet chili (svårt med exakt mått men såsen ska vara härligt ljusrosa). Riv osten.
    4. Lägg den brynta kycklingen i en braspanna, lägg på det stekta baconet, häll över såsen och sist den rivna osten. Hit kan du förbereda.
    5. Gratineras i ugn 225 grader i 20-30 minuter.
    6. Servera med ris eller bandspagetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bofn 12 februari 2011

    Här är receptet på den goda kycklingen ni fick..trevlig helg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben