Het nudelwok med lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En het variant

Ingredienser

  • 200 g äggnudlar
  • 1 paprika ( röd )
  • 400 g strimlad bambuskott (1 burk)
  • 3 - 4 salladslökar
  • 100 g färska champinjoner
  • ½ - 1 röd chili
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 2 msk fisksås
  • ½ msk råsocker
  • 300 g skinn - och benfri laxfilé
  • 1 msk japansk soja
  • ½ msk pressad limesaft
  • ½ msk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda samman soja, limesaft och riven ingefära till en marinad i en skål. Skär laxen i tärningar. Lägg tärningarna i marinaden och låt dem marineras medan du gör woken färdig. Kärna ur och strimla paprikan. Låt bambuskotten rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den.
    2. Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite matfett i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har kokat in. Tillsätt kokosmjölk, fisksås och råsocker. Låt allt koka upp. Stek laxen försiktigt i lite matfett så att den inte faller sönder. Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt laxkuberna och låt allt bli genomvarmt..
    3. Bjud limeklyftor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben