Het räksås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ljuvligt god och underbar räksås till ris eller pasta. Lagom stark men dock ej kryddfattig!

Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • Olja
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk fiskfond
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina upp räkorna, om de inte redan är tinade.
    2. Skala och skiva den gula löken. Skölj, ansa och skiva purjolöken och paprikan. Fräs dem mjuka i oljan. Tillsätt räkorna, tomatpurén, fonden, lätt crème fraichen, curryn och pressa till sist ned vitlöksklyftan.
    3. Låt sjuda fem minuter och smaka sedan av med salt och citronpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben