Het tomatröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Serveras med fördel till grillat kött av alla de slag

Ingredienser

  • 500 g röda kvisttomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten röd chili
  • 6-7 soltorkade tomater (i påse)
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ett kryss i blomfästet på tomaterna och doppa dem i kokande vatten. Skala och kärna ur dem och skär köttet i tärningar. Skala och finhacka löken, kärna ur chilin och hacka den fint. Skär de torkade tomaterna i små bitar.
    2. Fräs löken glansig i oljan utan att den tar färg, tillsätt tomathacket, chilin och de torkade tomaterna och låt puttra på svag värme utan lock i 10 minuter. Strimla salladslöken och tillsätt. Smaka av med socker, salt och peppar och låt puttra i 5 minuter till. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben