Het tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Slår Santa Maria och Old el Paso med hästlängder! Garanterat fräschare, godare och med mycket bättre sting.

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 1 scharlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chilipeppar eller habanero
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk vinäger
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk oregano
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Hacka tomaterna och mosa hacket i en kastrull. Finhacka scharlottenlök, vitlök och habanero, lägg ner i kastrullen. Rör ner övriga ingredienser och koka upp. Låt det koka i ca 10 minuter och förvara i kylen tills det är dags att äta.
    2. OBS! Har ni valt att hacka ner habanero så häl i lite i taget och smaka av. En hel habanero kan göra salsan väldigt stark.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tilltugg till barnen!
    Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, anting...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben