Heta cajunkräftor med majs och potatis

Serverar: 4 portioner

Kräftor är en självklarhet i cajunköket och serveras oftast tillsammans med lite mer kryddor och matiga tillbehör än vad vi är vana vid i Sverige. Fantastiskt gott! Att koka sin egen kräftlag är en snabb genväg till en läcker och imponerande kräftskiva. Vi har tagit oss en titt runtom i världen och inspirerats till kräftor med smak av allt från Italien till Asien och Sydamerika. Smaklig spis!

Ingredienser

  • 3 knubbiga vitlöksklyftor
  • 5 små gula lökar
  • 8 potatisar av fast sort
  • 3 majskolvar
  • 2,5 l vatten
  • 2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk milt paprikapulver
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 apelsiner, i skivor
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • Tabasco, efter tycke och smak
  • 1 kg kokade insjö- eller flodkräftor, (tinade)
  • Instruktioner

    1. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär lökarna i stora klyftor. Skär majskolvarna i tre delar och skala eller tvätta potatisen noga. Lägg allt i en stor kastrull tillsammans med samtliga ingredienser utom kräftorna.
    2. Koka upp och låt koka i 20 minuter eller tills potatisen börjar mjukna. Smaka av med ytterligare kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och lägg ner kräftorna. Låt dem bli varma (de ska inte kokas mer) och lägg därefter upp allt på ett stort, lite djupare fat. Häll på så mycket av lagen som möjligt och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben