Heta chokladmuffins med mörk rom

Serverar: 16-20 portioner

10 stora eller 16 små. Mums!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 äggulor
  • 6 cl mörk rom
  • 1/2 chili, finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • Glasyr
  • 50 g mörk choklad, smält
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 175º
    2. Smörj muffinsplåtar eller använd portionsformar. Smält smöret, ställ åt sidan och låt chokladen smälta i smöret. Blanda äggulor, rom, chili och salt. Vänd ner i chokladsmöret. Tillsätt mjölet.
    3. Vispa upp äggvitorna, och vänd ner socker och vanilj. Blanda ihop allt och fördela i formerna.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, muffinsarna skall gärna vara lite kladdiga i mitten.
    5. Låt muffinsarna svalna något.
    6. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner kaffe och florsocker. Ringla lite glasyr över varje muffins. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben