Kryddstarka kycklingspett med inspiration från det asiatiska köket som är lätta att grilla och nyttiga att äta. En bra grillrätt som kan förberedas och vänta i kylskåpet tills den rätta glöden infinner sig.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Marianden
3 msk japansk soja
3 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk pressad lime
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk flytande honung
Havssalt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (c:a 3x3 cm).
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingbitarna. Låt marinera i minst 1 timme, gärna betydligt längre.
Lägg träspetten i blöt, minst 1 timme.
Grilla i 10-15 minuter.
Servera med nykokt ris och en kall sås.
Hej!
Tänkte prova ditt recept på heta kycklingspett. Men vet inte vad marianden är för något som du skrev i ditt recept. Menar de kanske marinaden?
Mvh Monika
Hej! Tänkte prova ditt recept på heta kycklingspett. Men vet inte vad marianden är för något som du skrev i ditt recept. Menar de kanske marinaden? Mvh Monika