Heta kycklingspett

Serverar: 4 portioner

Kryddstarka kycklingspett med inspiration från det asiatiska köket som är lätta att grilla och nyttiga att äta. En bra grillrätt som kan förberedas och vänta i kylskåpet tills den rätta glöden infinner sig.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marianden
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk sesamolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk pressad lime
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk flytande honung
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (c:a 3x3 cm).
    2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingbitarna. Låt marinera i minst 1 timme, gärna betydligt längre.
    3. Lägg träspetten i blöt, minst 1 timme.
    4. Grilla i 10-15 minuter. Servera med nykokt ris och en kall sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 6 augusti 2008

    Hej! Tänkte prova ditt recept på heta kycklingspett. Men vet inte vad marianden är för något som du skrev i ditt recept. Menar de kanske marinaden? Mvh Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben