Himmelsk chokladkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Den här kakan gör sitt namn all rättvisa...gudomligt god!

Ingredienser

  • 200 g chokladkex
  • 50 g smält osaltat smör
  • 100 g hackad vit choklad
  • 2 msk grädde
  • Chokladfyllning
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 50 g osaltat smör
  • 2/3 dl vispgrädde
  • 1 tsk Tia Maria-likör el annan kaffelikör
  • 2 äggulor
  • 1 1/4 dl vispad grädde
  • Garnering
  • vit choklad i flagor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kexen i matberedare och kör tills de finmalts, ca 30 sekunder.
    2. Tillsätt smör och kör ytterligare 15-20 sek tills det smör och kexsmulor blandats. Pressa ned blandningen över bottnen och sidorna på en kakform 23 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
    3. Använd en tesked för att pressa ned blandningen i formen igen. Ställ på galler och låt svalna.
    4. Häll vit choklad och grädde i en eldfast skål och ställ över vattenbad. Rör tills chokladen smält.
    5. Bred ut chokladblandningen över kakbottnen och ställ i kylskåp 5 min eller tills chokladen stelnat.
    6. Till chokladfyllningen: Blanda choklad, smör, grädde och likör i medelstor, kraftig kastrull. Sätt på låg värme och rör om tills choklad och smör smält och blandningen är slät. Ta bort från plattan och låt svalna något.
    7. Vispa ned äggulorna. Vänd ned chokladfyllningen i vispgrädde. Rör om tills det blandats ordentligt.
    8. Häll blandningen över kakbottnen och jämna till med en slickepott. Ställ i kylen 3-4 timmar tills det stelnat.
    9. Ta ut kakan ur formen och garnera med flagor av vit choklad.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben