Himmelsk chokladkaka med chokladglaze

Rena himmelriket för chokladälskare - en chokladsockerkaka med kladdig och skinande chokladglaze!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Glaze
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl socker
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk kakao
  • Dekorering
  • 1 dl bär av olika slag
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad och rör om så att den smälter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölmix, kokosflingor och bakpulver, vänd ner i äggsmeten. Rör även ner chokladkrämen i äggsmeten.
    3. Smöra en rund form och strö den med kokosflingor. Häll i smeten. Ställ in i ugnen ca 40 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är klar. Ställ kallt.
    4. Lägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Koka upp 1 dl vatten med socker och kondenserad mjölk. Ta från plattan. Krama ur gelatinet och rör ner i vattnet. Tillsätt hackad mörk choklad, rör så att den smälter. Tillsätt kakao och rör om väl. Låt svalna.
    5. Ställ kakan på ett bakplåtspapper, ringla över glazen. Dekorera med bär.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben