Himmelsk hallonkaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 25 minuter

En kaka jag göra varje år när jag har plockat av hallonen, men det går lika bra med frysta

Ingredienser

  • 5 1/4 dl vetemjöl
  • 4 msk malen mandel
  • 4 3/4 dl strösocker
  • 250 g kylskåpskall osaltat smör
  • ½ tsk riven muskot
  • ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg, rumsvarma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk pressad citronsaft
  • 300 g färska eller tinade frysta hallon
  • 2 ½ dl kokosflingor
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en låg, fyrkantig bakform (20x30cm ) lätt. Täck bottnen med bakplåtspapper, och låt papperet hänga ner över långsidorna. Sikta 4 dl av mjölet i en skål. Tillsätt den malda mandeln och 1 1/4 dl av strösockret och blanda väl.
    2. Knåda ner smöret i mjölet med fingrarna och knåda till en finsmulig blandning. Tryck ut degen i bakformen och grädda i 20-25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Sänk värmen till 150 grader.
    3. Sikta muskoten, bakpulvret och resten av mjölet på en bit bakplåtspapper.
    4. Vispa äggen, vaniljsockret och resten av strösockret fluffigt med elvisp. Vänd ner mjölblandningen och rör sedan ner citronsaften, hallonen och kokosflingorna. Häll fyllningen över kakbottnen och grädda i 1 timme, eller tills ytan är gyllenbrun. Låt kakan svalna i formen, och skär den sedan i bitar. Pudra med florsocker.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben