Hirsbiffar med fetaost

Serverar: 4 portioner

Biffar på hirsflingor, fetaost och soltorkade tomater blir fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 2 dl hirsflingor
  • 3 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning, glutenfri
  • 1 rödlök
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Ca 1 dl glutenfritt ströbröd
  • ½ tsk örtsalt
  • 200 g fetaost
  • 6 soltorkade tomater
  • Sallad
  • 150 g isbergssallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • Dressing
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk röd- eller vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Lägg hirsflingor, vatten och buljongtärning i en kastrull. Låt koka till en tjock gröt under omrörning, 5 minuter på medelvärme. Se upp så att den inte bränner vid! Låt gröten svalna något.
    2. Hacka rödlöken fint. Blanda i rödlök, ägg, turkisk yoghurt, ströbröd och örtsalt. Tärna fetaosten, dela tomaterna i små bitar. Rör försiktigt ner fetaosten och tomaterna. Forma ca 12 bitar och vänd dem i ströbröd. Stek i olivolja tills de får fin färg.
    3. Finfördela isbergssallad, körsbärstomater, morot och rödlök. Blanda äppeljuice, olivolja, vinäger, salt och peppar till en dressing.
    4. Servera hirsbiffarna med klyftpotatis, sallad och salladsdressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben