Hirsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Underbara biffar som är både smakrika och saftiga! Till dessa brukar jag servera sallad på ruccola/spenat, körsbärstomater, avocado, gräslök, olivolja, citronsaft, salt och peppar. Mums! Går lätt att göra glutenfri om man byter ut ströbrödet och komjölksfri om man byter ut kesellan och ser till att fetaosten är utan komjölk.

Ingredienser

  • 2 dl hirs
  • 3/4 dl kesella/soyghurt naturel
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd/glutenfritt ströbröd
  • 1 liten rödlök
  • 150 g fetaost
  • 10 soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Olivolja till grillning
  • Instruktioner

    Koka hirsen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna. Blanda den kalla kokta hirsen med kesella, ägg och ströbröd. Skala och finhacka rödlöken. Tärna fetaosten. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt detta och rör om till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. Forma 12 bollar och platta ut dem till 2 cm tjocka biffar. Pensla med olivolja. Grilla i ca 5 minuter per sida tills de är genomgrillade och har fått fin färg. Det går självklart även bra att steka dem på stekpanna. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben