Inte samma som de recept på hjortfärsbiff som finns här. Jag stekte upp grönsaker och svamp och hade som sås att servera biffarna i. Det här går förstås att variera jättemycket efter vad du har hemma och vill ha i såsen, men kryddningen av färsen blev lyckad, särskilt i kombination till den gräddiga grönsaksröran.
Ingredienser
600 g hjortfärs
1 ägg
1 krm vitlökspulver
Salt
Peppar
Viltkrydda (färdigblandad, går att ersätta)
Chiliflakes, minst ett krm
Smör till stekning
Svamp- och grönsaksröra
100 g champinjoner (eller mera)
½ röd paprika, delad
1 gul lök, skivad
1-2 klyftor vitlök, helst färsk
1 gnutta socker
1 glas vatten (1½ dl)
½ glas rödvin
Några stänk Maggi soja
1 dl gräddmjölk
2 msk vinbärsgelé
1 tsk fransk senap
Några kvistar färsk timjan
Det här låter spännande... Måste prova detta men vad är chiliflakes?
Chiliflakes är chili på kryddburk liksom, ej kvarn. Men flingorna/flakes är lite olika stora - och olika märken har olika styrka så man får ta det varligt innan man är säker på styrkan i sin chiliburk.