Hjortfärsbiffar á la Mia

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Inte samma som de recept på hjortfärsbiff som finns här. Jag stekte upp grönsaker och svamp och hade som sås att servera biffarna i. Det här går förstås att variera jättemycket efter vad du har hemma och vill ha i såsen, men kryddningen av färsen blev lyckad, särskilt i kombination till den gräddiga grönsaksröran.

Ingredienser

  • 600 g hjortfärs
  • 1 ägg
  • 1 krm vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Viltkrydda (färdigblandad, går att ersätta)
  • Chiliflakes, minst ett krm
  • Smör till stekning
  • Svamp- och grönsaksröra
  • 100 g champinjoner (eller mera)
  • ½ röd paprika, delad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1-2 klyftor vitlök, helst färsk
  • 1 gnutta socker
  • 1 glas vatten (1½ dl)
  • ½ glas rödvin
  • Några stänk Maggi soja
  • 1 dl gräddmjölk
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk fransk senap
  • Några kvistar färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen. Förbered svamp och grönsaker.
    2. Stek biffar - storlek som lite mindre än din handflata. Lägg över biffarna på annan tallrik när de ser färdiga ut. Fräs sen svamp och grönsaker. Krydda. Tillsätt vatten, vin o sist grädde. Låt puttra ihop. Smaka av!!!
    3. Lägg tillbaka biffarna i sås-röran i pannan, låt blir varmt. Servera med sallad, bröd, eventuellt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Josses 4 augusti 2010

    Det här låter spännande... Måste prova detta men vad är chiliflakes?

    The_mama97mia 4 augusti 2010

    Chiliflakes är chili på kryddburk liksom, ej kvarn. Men flingorna/flakes är lite olika stora - och olika märken har olika styrka så man får ta det varligt innan man är säker på styrkan i sin chiliburk.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben