Hög Sockerkaka

Serverar: 8 portioner

Den här sockerkakan får 1:a priset av mej. Dessutom är den utan ägg, helt fantastisk tycker jag

Ingredienser

  • 150 gr smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Smält fett. Vispa socker och fett. Blanda mjöl med kryddorna. Blanda fettet med mjölk och rör sedan ned mjölkblandningen med mjölet.
    2. Bröa formen ( 1½ L). Grädda i 175 gr på den nedre delen av ugnen i 60 - 70 min.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (3)

    FIELDDO 3 mars 2008

    Det ärlite konstigt tycker jag - att man skall börja med att vispa socker och ägg - trots att det är en sockerkaka helt utan ägg !!! ???

    coldhand 13 juli 2008

    Det står väl ändå Vispa socker + fett? =))

    khaula 4 januari 2011

    hon har ju inte sagt något om att använda ägg i receptet alls ! vispa socker + fett betyder socker + SMÖR/MARGARIN !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben