Hönökakor Glutenfria

Serverar: 8-10 portioner

Riktigt goda, smakar lite som "vanliga" thekakor (har jag hört)

Ingredienser

  • 1 pkt jäst 50 g
  • 5 dl vatten
  • ½ dl flytande margarin
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 14-15 dl glutenfri mjölmix (den ljusa blir bäst)
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Värm vatten och margarin till 37 grader, blanda med jästen. Tillsätt sirap, salt, 12 dl mjölmix och bakpulver och vispa ihop ca 5 min. Låt jäsa i 20 min. Tillsätt resten av mjölet, vispa igen. Klicka ut smeten, den ska vara rätt lös, klappa ut med lite mjöl till ca 1 cm tjocka kakor. Låt jäsa 30 min till. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, ca 8 min. Klart.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    maddela62 28 augusti 2010

    Dom här te-kakorna var kanon, var även lättbakta :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben