Höstfräs med bogfläsk, svamp och plommon

Serverar: 4 portioner

God och fräsch gryta som förgyller i höstrusket.

Ingredienser

  • 500 g bogfläsk
  • 200 g blandad svamp eller enbart champinjoner
  • 2 strimlade gula lökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1-2 msk Svenskt Smör
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk timjan
  • 3-4 plommon eller äpplen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet.
    2. Skiva svampen och fräs den i smör tillsammans med lök och vitlök.
    3. Fös lök och svamp åt sidan och fräs köttet.
    4. Rör samman grädde och mjöl och häll på det fräset tillsammans med senap och timjan.
    5. Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 minuter.
    6. Strimla plommonen och rör ned dem strax före servering.
    7. Servera grytan med t ex ris eller kokt, pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben