Höstfräs med bogfläsk, svamp och plommon
Serverar:
4 portioner
God och fräsch gryta som förgyller i höstrusket.
Ingredienser
500 g bogfläsk
200 g blandad svamp eller enbart champinjoner
2 strimlade gula lökar
1 hackad vitlöksklyfta
1-2 msk Svenskt Smör
3 dl matlagningsgrädde
1 msk mjöl
1 tsk fransk senap
1 tsk timjan
3-4 plommon eller äpplen
Salt
Peppar
Instruktioner
Strimla köttet.
Skiva svampen och fräs den i smör tillsammans med lök och vitlök.
Fös lök och svamp åt sidan och fräs köttet.
Rör samman grädde och mjöl och häll på det fräset tillsammans med senap och timjan.
Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 minuter.
Strimla plommonen och rör ned dem strax före servering.
Servera grytan med t ex ris eller kokt, pressad potatis.
Liknande recept
Halstrad Tilapia med dillstekt svamp
30 min
4
Söndagsgryta med smörfräst svamp
4.5
4
1
Köttgryta med svamp
3
35 min
4
Pasta med oxfilé, svamp och grädde
4.9
4
9
Skinkgryta med cashewnötter och svamp
3
4
2
Canneloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås
4.5
40 min
4
2
Linser med svamp och rötter
1
45 min
2
Pastagratäng med svamp
4.5
30 min
4
2
Ljummen sallad med chorizo, svamp, bladspenat, frukt och fetaost
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!