Höstgryta med kantareller

Serverar: 4 portioner

Kantareller ger både smak och färg till den här mumsiga grytan.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 150 g färska kantareller
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2-2 ½ dl buljong (vatten och flytande kalvbuljong)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och dela de stora. Skiva champinjonerna. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Stek köttet i lite matfett,ett par minuter på var sida. Krydda med salt och svartpeppar. Ta upp köttet och håll det varmt.
    2. Skala och hacka löken, stek den tillsammans med svampen. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttet och låt grytan bli riktigt het.
    3. Servera med kokt potatis,ris eller pasta.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben