Höstgryta med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Det här receptet hittade jag i en tidning för flera år sedan och har gjort den många gånger sedan dess. Köttet behöver inte brynas så man slipper allt matos vilket är skönt.

Ingredienser

  • 400-500 g benfritt nötkött av högrev eller fransyska
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 50 g fintärnad rotselleri
  • 1 msk soja
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 stor gul lök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl lingon
  • 1½ dl syltlök
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i i mindre bitar 2x1 cm. Lägg ned det i omgångar i kokande vatten i en gryta. Tillsätt buljongen, sellerin, sojan och kryddorna. Låt koka under lock på svag värme i ca 15 min.
    2. Klyfta löken och skär moroten och palsternackan i slantar. Tillsätt löken och rotfrukterna i grytan och koka vidare i 20 min. Rör ut vetemjölet i lite vatten. Häll redningen i grytan under omrörning. Låt koka i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingonen och syltlöken.
    3. Servera med potatismos eller kokt potatis och inlagd gurka.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6
    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben