Höstig potatis och kantarellgratäng

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Laga den i långpannan....

Ingredienser

  • 2 kg potatis av mjölig sort
  • 200 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 8 dl grädde av valfri sort
  • 1,5 dl flytande kycklingfond
  • rosmarin några kvistar
  • timjan några kvistar
  • 1 msk flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 300 g kantareller
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis,rotselleri,lök och vitlök tunnt. 2. Koka upp grädde, fond och kryddor, tillsätt potatis, selleri, lök, sjud i ca 10 minuter. 3. Stek svampen till fin färg i 2 msk och krydda med salt och peppar. 4. Blanda svamp,potatis och det mesta av osten. 5. Fyll gratängen i en smörad långpanna och strö över det sista av osten. 6.Grädda gratängen gyllenbrun i 200 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben