Höstlig falugryta

Serverar: 4 portioner

En gryta som behöver ett gott bröd att suga upp den goda skyn (buljongen) som blir kvar på tallriken. Smaka av när grytan är klar och tillsätt ev salt (det gjorde jag).

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 2 rödlökar
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 3 rödbetor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk senap
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla falukorven. Skala och skär rödlökarna i tunna klyftor. Skala morötterna, palsternackan och rödbetorna. Skär i bitar. Strimla selleristjälkarna.
    2. Värm olja i en gryta. Lägg i allt det gröna och fräs glansigt utan att det tar färg. Tillsätt korvstrimlorna och låt dem fräsa med i några minuter. Häll på vatten. Krydda med timjan och senap.
    3. Låt koka på medelvärme i ca 15 minuter. Strö rikligt med hackad persilja över. servera med lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben