Vild falugryta

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda mot vanlig falukorv, men jättegott!

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk kantareller eller annan svamp
  • 1 morot
  • 1 dl grädde
  • 1 msk senap , gärna stark
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 - 7 enbär
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 - 3 dl köttbuljong eller fond
  • Instruktioner

    1. Tärna korven, skala och hacka löken. Smält matfettet i en fettsnål stekpanna och låt korven och löken fräsa en stund.
    2. Låt svampen rinna av och tillsätt den. Skala, skölj och skär moroten i små tärningar och blanda ner även den. Rör ner grädden och tillsätt senap, tomatpuré, enbär, örtkryddar och svartpeppar.
    3. Späd efterhand med buljongen till lagom konsistens. Låt grytan puttra sakta under lock i 10-12 minuter. Servera genast med kokt potatis och en sallad.
    4. Inlagd färsk gurka smakar gott till grytan. En snabb inläggning gör du på följande vis: Blanda 1 dl grovt salt, 1 msk strösocker, 1 msk ättika och skivad slanggurka. Blanda alla ingredienser noga och täck med vatten. Strö över rikligt med hackad dill och låt dra i minst en timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben