Mustig falugryta

Serverar: 4 portioner

Gott både till vardags och som bjudmat.

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • Ca 75 g ölkorv
  • 2 gul lökar
  • 1 paprika
  • 150 g färska eller konserverade champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl skivad ättiksgurka
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Mejram
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Dra skinnet av falukorven och skär den i skivor. Dela skivorna i 2-4 delar. Skär ölkorven i tunna skivor. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Klyv, kärna ur och strimla paprikan. Skiva de färska champinjonerna eller häll av spadet från burken. Fräs lök och svamp i fettet i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, tomatpuré och smulad buljongtärning. Rör om och koka ett par minuter. Blanda i korv, paprika, gurka eventuellt skuren i mindre bitar och mjölk och koka i 5 minuter. Smaka av med lite smulad mejram, peppar och ev salt. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1
    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben