Höstrullader av lövbiff med kantarellfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Härligt goda rullader med höstsmaker!

Ingredienser

  • 8 skivor lövbiff ca 600 g
  • 1 gul lök
  • ½ liter rensade kantareller eller blandsvamp ( torkade 25 g)
  • 140 g bacon
  • ½ burk färskost med kantarellsmak
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 1 grönsaks buljongtärning
  • Ca 1-2 dl vatten
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken. Skär svampen i tärningar. Fräs bacontärningar, svamp och lök några minuter i en stekpanna. Låt svalna.
    2. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda. Fördela fyllningen på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
    3. Bryn runt om. Späd med buljongen och efterstek på svag värme 12-15 minuter.
    4. Lyft upp rulladerna, tillsätt färskost, mjölk och koka upp. Lägg i överbliven fyllning i pannana och red av såsen. Smaka av salt och peppar. Servera rulladerna med ris, kokta grönsaker och sås. Inlagd gurka, lingongelé passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    guiyes 24 juli 2011

    Mycket mycket god sås och rulladerna var till stor belåtenhet.

    jennyolsson57 1 augusti 2012

    Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben