Hoisin-glaserad köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 6 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 dl hoisinsås
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Blötlägg ströbrödet i mjölken. Blanda noggrant ihop ströbrödsblandningen, färs, ägg, senap, salt och peppar.
    3. Forma till en limpa och lägg över på en välsmord ugnsform.
    4. Skala och strimla löken. Skala och skär morötterna i stavar. Lägglök och morötter runt köttfärslimpan.
    5. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 45 minuter.
    6. Ta ut och pensla på hoisin-såsen efter halva tiden. Låt svalna ca 10 minuter före servering.
    7. Servera med t.ex .hemlagad mos.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    annahh 14 mars 2010

    Helt rätt, GOTT OCH ENKELT! Hoisin är lite sött. Och för att göra det ännu lättare så la vi potatisklyftor på fatet också. Det här receptet kommer vi att göra många gånger. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben